Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Basisbijbel hardcover

Prijs: € 24,95
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789081524179
Taal : Nederlands
Verschenen : Juli 2016
Uitvoering : Gebonden
Conditie : Nieuw
Pagina's : 1394
Gewicht : 513 gram
Beschrijving

Over de BasisBijbel
De BasisBijbel is een bijbel in makkelijk Nederlands, geschreven door J.Kleyn. Hij is bedoeld voor iedereen die de bijbel liever wat makkelijker heeft. Door de woordkeus is hij heel geschikt voor beginnende bijbellezers. En door de korte zinnen en korte woorden is hij ook goed te lezen door mensen die lezen moeilijk vinden, bijvoorbeeld vanwege dyslexie.

Het werk aan de BasisBijbel begon najaar 1998 en werd afgerond voorjaar 2013. Bij het schrijven van deze bijbel werd geprobeerd om 'basis-Nederlands' te gebruiken. Doel was om de bijbel voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk te maken. Echte bijbelwoorden (bijvoorbeeld zondvloed, tabernakel) zijn vervangen door gewonere (grote overstroming, tent).
Hier en daar is tekst toegevoegd om een zin duidelijker te maken. Deze woorden zijn weergegeven in grijs. In aantekeningen worden dingen uitgelegd en zijn verbanden te ontdekken met andere bijbelgedeelten.

De bijbel ging eerst van start onder de naam BasicBijbel, maar sinds oktober 2015 gaat hij verder als BasisBijbel, omdat deze naam meer duidelijkheid geeft dat het om een Nederlandstalige bijbel gaat.

De BasisBijbel mag niet als vertaling beoordeeld worden. Het is meer een 'hertaling.' De oude Statenvertaling is daarbij als uitgangspunt gebruikt. Slechts hier en daar is daarvan afgeweken en is een andere vertaling gevolgd.

Over de auteur
Jacoline Kleyn studeerde tentoonstellingsbouw. Daar leerde zij onder andere moeilijke onderwerpen duidelijk te maken in eenvoudige taal. Ze is sinds 30 jaar lid van een evangelische gemeente. Bij het zoeken naar een bijbel voor haar kinderen, ontdekte ze dat er geen complete bijbel in eenvoudig Nederlands te verkrijgen was. Mede gemotiveerd door een jaar bijbelschool, besloot ze daarom in 1998 de bijbel te gaan verwoorden in eenvoudige taal om de bijbel voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Sinds 2013 is deze bijbel te vinden op het internet, waar hij gratis en zonder inloggen te lezen is.

Velden met een * zijn verplicht